« 6 december »
2013
Brasil, lalalalalalalala

Share on Facebook
Alle ogen zijn vandaag gericht op Brazilie. Zo is daar natuurlijk eindelijk de loting van het WK voetbal van volgend jaar. Nederland kan zo maar gepiepeld worden in een onoverzichtelijke dus doorgestoken loting. Complotten en samenzweringen liggen voor de hand als Nederland in plaats van Frankrijk in pot twee beland, al is het dan nog onduidelijk wat dat voor gevolgen heeft voor de mogelijke opponenten.
Als het lotingsgeweld is weggeŽbd hebben we 's avonds nogmaals een Braziliaans hoogtepunt, dit maal in de filmwereld. Op Canvas komt rond 23 uur de film Cidade de Deus, een verontrustend gewelddadige film, over de jeugd in de sloppenwijken van Rio. Een must-see, als je tenminste niet van feel-good films houdt...

Blauw, geel en witte opdruk op een groen shirt
Kies je maat:


Prijs: € 25,99

BESTELLEN
2012
Red, Yellow and Blue III

Share on Facebook
Vandaag in 1991 was er heel wat te doen over dit schilderij. Het doek, in 1967 geschilderd door Barnett Newman, was zo'n vijf-en-half jaar eerder met een stanleymes beschadigd in het Stedelijk Museum in Amsterdam, en in de tussentijd hersteld. Geruchten over de gevolgde herstelprocedure werden vandaag in 1991 bevestigd: er waren geen kleine puntjes olieverf in de juiste volgorde gezet. In plaats daarvan was er een verfroller gebruikt om de vlakken opnieuw te schilderen. Ja, zo kunnen wij het ook!
Dat verhaal is natuurlijk inmiddels wel bekend, maar wat wij niet snappen is de titel van het doek. Red, yellow en blue. Rood, geel, blauw. Maar de volgorde is blauw, rood, geel. Of van groot naar klein rood, blauw, geel. Maar nooit rood, geel, blauw! Voordat dat mysterie is opgelost zijn we gezien de historie waarschijnlijk ook nog wel een paar jaar verder...

Red, yellow en blue opdruk op een wit shirt
Kies je maat:


Prijs: € 26,99

BESTELLEN
2009
Doelpunt van het jaar

Share on Facebook
De FIFA heeft de uitverkiezing van het mooiste doelpunt van het jaar in het leven geroepen. Een verrassend frivool initiatief van zo'n logge instantie. Videobeelden worden niet toegestaan om beslissingen tijdens wedstrijden aan de kaak te stellen, maar ze worden wel gebruikt om het mooiste doelpunt te zoeken. Nou zouden we dan ook hier graag een link plaatsen naar het rijtje van alle genomineerde goals, maar helaas, bij ons deden de video's op de website van de FIFA het verrassender wijze niet.
Daarnaast weet de FIFA ook dit feestje weer dood te analyseren en heeft de goals beoordeeld op schoonheid (uiteraard), belang van de wedstrijd, geluksfactor, sportiviteit en tijdstip. Zou het mooiste doelpunt dat we kennen, de perfecte omhaal van Van Basten, tegen FC Den Bosch (met alle respect) in de Nederlandse competitie (met alle respect) tijdens een reguliere 3-1 overwinning in november (1986) ooit in aanmerking zijn gekomen met deze criteria?

Wit met oranje opdruk op een zwart shirt
Kies je maat:


Prijs: € 21,49

BESTELLEN

Tussen 2009 en 2014 hebben we vijf jaar lang elke dag een shirt ontworpen, gebaseerd op de actualiteit, maar vaak ontworpen om tijdloos gedragen te kunnen worden. Daarom zijn de shirts nu wederom te bestellen: meer dan 1000 unieke shirts met een coole print en elk een eigen verhaal.

We waren het zat dat de prints van de shirts soms niet duidelijk te zien waren. Daarom hebben we een zoomfunctie gemaakt, die er voor zorgt dat, als je met je muis over het shirt gaat, je een uitvergroting van de print te zien krijgt. Wel ze leuk. Op mobiel moet je tappen, want daar heb je geen muis.

Al een tijdje zijn onze shirts vanuit meerdere landen te bestellen! We zijn bijzonder benieuwd hoe het buitenland op onze kijk op het nieuws zal reageren, maar ook voor Nederlanders in het buitenland zal dit een welkome aanvulling zijn op onze site.

Lange tijd was het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen via een iPhone of iPad, doordat we flash gebruikten in het bestelformulier. Goed nieuws: dit hebben we aangepast! Niets weerhoudt je nu nog om on-the-road even een shirtje te kopen.

 


Nessie
Prijs: € 24,49
Maat:

BESTELLEN

Apres Ski Leraar
Prijs: € 25,49
Maat:

BESTELLEN

LAPD ANCE
Prijs: € 23,99
Maat:

BESTELLEN

BBQ Crew
Prijs: € 25,00
Maat:

BESTELLEN

Shirt van de Dag Classics zijn een paar shirts die wij inmiddels als klassieker beschouwen binnen onze collectie en die bij wijze van uitzondering elke dag te koop zijn. Let wel op, we kunnen deze selectie op elk moment wijzigen, dus sla toe voor het te laat is.