« 12 februari »
2013
Paus naar haus

Share on Facebook
De paus volgt het goede voorbeeld van Beatrix en vertrekt. Hij blijkt er op zijn 85e gewoonweg de kracht niet meer voor te hebben. Waar hebben we dat eerder gehoord? Daar zal de paus toch niet stiekem naar hebben geluisterd zeker? Nou was dit toch al een beetje een tussenpaus, want wie op zijn 78e deze taak op zich krijgt weet bijna zeker dat hij geen 40 jaar zijn Urbis en Orbis de wereld in mag slingeren.
Een paus verlaat meestal het ambt gestrekt, maar deze paus gaat het gewoon wat rustiger aan doen, beetje op vakantie misschien met de sleurhut achter de pausmobiel? Het kan tenslotte geen toeval zijn dat het vandaag ook nog eens de Dag van het Plattelandstoerisme is. Maar hoe ver de paus ook het platteland op zal gaan, hij zal altijd bereikbaar blijven. Want als deze paus iets als eerste paus gedaan heeft dan is het wel twitteren. Voor het eerst was een paus mobiel...

Zwart, wit en beige opdruk op een blauw shirt
Kies je maat:


Prijs: € 26,99

BESTELLEN
2012
Tadadadadada-darwin

Share on Facebook
Traditiegetrouw vieren we Darwindag met een fikse polonaise! Misschien komt het omdat we zo vlak voor carnaval zitten maar op deze dag hebben we altijd een zo'n zin om deze dans uit Polen in te zetten. Het kan natuurlijk ook geen toeval zijn dat het carnaval zo dicht op deze Darwindag gevierd wordt. Het lijkt alsof de evolutie-theorie, jarenlang categorisch ontkend door het carnavalvierend (en dus katholieke) deel van Nederland. Er wordt zelfs gefluisterd dat er expres zo veel alcohol wordt gedronken deze dagen om aan te tonen dat de evolutie in enkele uren teniet gedaan kan worden. 's Nachts na tweeŽn (tada) veranderen de geciviliseerde mensen langzaam weer in neanderthalers, en neanderthalers langzaam in apen. Een vreemde bijwerking van deze transformatie is een flinke hoofdpijn de volgende morgen. Maar dat geeft niet, want voor 1 avond is er aangetoond dat Darwin het mis had...

Zwarte opdruk op een blauw shirt
Kies je maat:


Prijs: € 21,99

BESTELLEN
2011
Darwins Puzzle

Share on Facebook
Vandaag is het Darwin Dag, en vieren we de geboortedag van Charles in 1809. We kennen Charles allen als het kwade genius die het scheppingsverhaal enigszins aan de kaak stelt. Zijn evolutietheorie plaatste de mens immers niet langer centraal en zette ons neer als een ge-evolueerde aap. Dit is maar moeilijk te verenigen met het Goddelijke leven in het Hof van Eden, en de versnelde evolutie van Eva uit een rib van Adam.
Darwin wist zijn theorie dusdanig te onderbouwen dat hij in zijn tijd, een tijd waarin religie het enige geloof was, werd geaccepteerd en gewaardeerd. Hij deed veel onderzoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende dieren. Met de publicatie van Origin of Species was zijn puzzel compleet.

Witte opdruk op een zwart shirt
Kies je maat:


Prijs: € 21,99

BESTELLEN
2010
Darwin Day

Share on Facebook
Vandaag is het Darwin Day, de dag dat we de geboortedag van Charles Darwin vieren. Darwin, grondlegger van de evolutie theorie, zou vandaag 201 jaar oud geworden zijn, voorwaar een repectabele leeftijd. Met carnaval in volle gang kunnen we ons best voorstellen hoe een feestje bij Charles er uit kan hebben gezien.
Wellicht ongewild is Darwin ook de naamgever van de Darwin Awards. Deze fictieve prijs wordt postuum toegekend aan eenieder die de evolutie tracht op te rekken of ontkennen, en deze dappere poging moet bekopen met de dood. Oftewel een verzameling van de meest bizarre, grappige en ongeloofwaardige ongelukjes aller tijden. En hoewel we best een prijs willen winnen, laten we de Darwin Awards voorlopig graag aan ons voorbij gaan...

Witte opdruk op een zwart shirt
Kies je maat:


Prijs: € 21,99

BESTELLEN
2009
Shi*treclame

Share on Facebook
In de Hortus Botanicus in Amsterdam is een kunstwerk te vinden dat volgens de kenners (en wie is dat niet) verdacht veel op een berg poep lijkt. Volgens de Hortus is het echter kunst want er staat immers een bordje bij met de titel ("Het Stille Leven"), en dan is het kunst. Want een dergelijk bordje staat niet bij gewone poep.
Wij grijpen dit natuurlijk met beide handen aan (de kans, niet de poep), om een shirt te maken met daarop een heuse berg... kunst. Ondanks dat het volgens ons echte kunst is vermoeden wij dat deze shirtreclame door menig reclamecodecommissie verboden zou (moeten) worden (we hebben het veel te lekker gemaakt) en vragen we ons af welk voetbalteam in dit shirt zou moeten voetballen (suggesties zijn welkom). Wij achten de kans groter dat we dit shirt terug zien bij de uitreikingen van de reclameprijzen, gedragen door een lekker rebelse winnaar, dan op het voetbalveld...

Wit met bruine opdruk op rood shirt
Kies je maat:


Prijs: € 24,49

BESTELLEN

Tussen 2009 en 2014 hebben we vijf jaar lang elke dag een shirt ontworpen, gebaseerd op de actualiteit, maar vaak ontworpen om tijdloos gedragen te kunnen worden. Daarom zijn de shirts nu wederom te bestellen: meer dan 1000 unieke shirts met een coole print en elk een eigen verhaal.

We waren het zat dat de prints van de shirts soms niet duidelijk te zien waren. Daarom hebben we een zoomfunctie gemaakt, die er voor zorgt dat, als je met je muis over het shirt gaat, je een uitvergroting van de print te zien krijgt. Wel ze leuk. Op mobiel moet je tappen, want daar heb je geen muis.

Al een tijdje zijn onze shirts vanuit meerdere landen te bestellen! We zijn bijzonder benieuwd hoe het buitenland op onze kijk op het nieuws zal reageren, maar ook voor Nederlanders in het buitenland zal dit een welkome aanvulling zijn op onze site.

Lange tijd was het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen via een iPhone of iPad, doordat we flash gebruikten in het bestelformulier. Goed nieuws: dit hebben we aangepast! Niets weerhoudt je nu nog om on-the-road even een shirtje te kopen.

 


Nessie
Prijs: € 24,49
Maat:

BESTELLEN

Apres Ski Leraar
Prijs: € 25,49
Maat:

BESTELLEN

LAPD ANCE
Prijs: € 23,99
Maat:

BESTELLEN

BBQ Crew
Prijs: € 25,00
Maat:

BESTELLEN

Shirt van de Dag Classics zijn een paar shirts die wij inmiddels als klassieker beschouwen binnen onze collectie en die bij wijze van uitzondering elke dag te koop zijn. Let wel op, we kunnen deze selectie op elk moment wijzigen, dus sla toe voor het te laat is.