« 10 december »
2013
Dag van de Kleine Schrijver

Share on Facebook
Nee, dit heeft niks met lengte te maken! De Dag van de Kleine Schrijver eert iedereen die schrijft, als hobby, maar (nog) niks heeft gepubliceerd. En dat schijnen heel wat mensen te zijn. Naar schatting een miljoen Nederlanders vertrouwen hun gedachten toe aan het papier of aan Word, maar 90% daarvan onderneemt niet eens een poging om tot publicatie te komen.
Het schrijven zelf kan natuurlijk ook gewoon een hobby zijn zonder dat een boek het uiteindelijke doel is. Sterker nog, het zou ons niet verbazen dat het merendeel van de Kleine Schrijvers aan het einde van de dag netto geen letter overhoudt. Want schrijven is immers schrappen. Of typen is backspace, om het naar de eenentwintigste eeuw te trekken...

Zwart met rode opdruk opeen grijs shirt
Kies je maat:


Prijs: € 24,49

BESTELLEN
2012
Stockfoto

Share on Facebook
De stockfoto, wie kent hem niet. Het zijn de foto's die je (tegenwoordig) online kan kopen, om te gebruiken. Je kan daarbij de rechten afkopen en de foto voor je doeleinden gebruiken. Wie een preview wil van de foto voordat hij of zij er grof geld voor neerlegt moet het veelal doen met een foto op een heel klein formaat, of een foto die onbruikbaar is gemaakt doordat er een beeldmerk overheen is gelegd.
Als je nou ook vindt dat je privť-foto's te vaak voor commerciŽle doeleinden worden gebruikt hebben we vandaag de oplossing. Een shirt met daarop een beeldmerk dat suggereert dat je naar een stockfoto zit te kijken. Niemand die nu nog een foto van je durft te misbruiken, want onafgekochte stockfoto's gebruiken komt natuurlijk niet erg professioneel over...

Zwarte opdruk op een wit shirt
Kies je maat:


Prijs: € 21,99

BESTELLEN
2011
Hondenpoeploterij

Share on Facebook
Taiwan is in de ban van een grote hondenpoeploterij. Het zou niet eens goedgekeurd worden als woord bij Wordfeud, maar de hondenpoeploterij bestaat wel degelijk. Wie in de Taiwanese stad New Taipei City zijn hondendrollen bij de gemeente inlevert krijgt in ruil daarvoor loten voor een loterij waarmee goudstaven zijn te winnen.
Hoe meer poep je inlevert, hoe meer loten je krijgt. Lijkt ons een nogal fraudegevoelig systeem. Want wie controleert of het echte hondenpoep is? En hoe wordt het gecontroleerd? Op smaak? Daarnaast is het nog het probleem van de wildrapers, mensen die andermans hondenpoep oprapen en inleveren. Er zijn al hondenpoepbendes gesignaleerd die op de loer liggen in het park en zodra er gepoept is tevoorschijn komen en met geweld de poep opeisen... Nee, de stad ziet er schoon uit, maar er zijn nieuwe problemen voor in de plaats gekomen!

Beige met witte opdruk op een zwart shirt
Kies je maat:


Prijs: € 23,49

BESTELLEN
2010
The Morrison Mugshot

Share on Facebook
Het is een bewogen weekje voor Jim Morrison. Hoewel de frontman van The Doors in juli 1971 overleed beheerst hij deze week het shownieuws. Ten eerste was zijn geboortedag op 8 december 1943, dus zou de zanger deze week 67 zijn geworden.
En eerder deze week werd een oude politiefoto van hem gevonden, en ondanks het feit dat de man al bijna 40 jaar dood is had de foto voor vele kranten nog zo veel nieuwswaarde dat er aandacht aan werd besteed. Het ontbreken van de bekende lange haren was zelfs voer voor woordspelingen.
De mugshot was genomen in 1963 (28 september zo te zien) toen Morrison zich misdroeg bij een voetbalwedstrijd. De impact van een volgende arrestatie was echter veel groter, want Morrison werd in 1969 gearresteerd en veroordeeld voor het tonen van zijn geslachtsdeel aan het publiek. Volgens velen het begin van het einde van The Doors, en volslagen overbodig want deze week werd Jim alsnog, postuum, vrijgesproken...

Zwart met witte opdruk op een rood shirt
Kies je maat:


Prijs: € 23,49

BESTELLEN
2009
Nobelprijs Winnaar

Share on Facebook
Vandaag de officiele uitreikingen van de Nobelprijzen. Sinds 1902 wordt dat traditioneel gedaan op de sterfdag van Alfred Nobel. Nobel, uitvinder van bijvoorbeeld het zeer nobele explosief dynamiet, had in zijn testament de regels laten opnemen voor het toekennen van deze prijs.
Altijd leuk natuurlijk om genoemd te worden, en winnen levert behalve een feestje ook nog eens 10 miljoen Zweedse Kronen op, ca. 1 miljoen euro. Wellicht de meest prestigieuze categorie is de Nobelprijs voor de Vrede. De winnaar daarvan kan zich eigenlijk de rest van zijn leven geen misstap veroorloven. Zo is het opmerkelijk dat Obama hem dit jaar (al) kreeg, na 9 maanden presidentschap. En de keuze voor Yasser Arafat in 1994 is waarschijnlijk nooit onomstreden geweest.
Wij pleiten voor wat luchtigere categorieen. Komen we zelf ook nog eens in aanmerking voor een nominatie.

Witte opdruk op een zwart shirt
Kies je maat:


Prijs: € 20,99

BESTELLEN

Tussen 2009 en 2014 hebben we vijf jaar lang elke dag een shirt ontworpen, gebaseerd op de actualiteit, maar vaak ontworpen om tijdloos gedragen te kunnen worden. Daarom zijn de shirts nu wederom te bestellen: meer dan 1000 unieke shirts met een coole print en elk een eigen verhaal.

We waren het zat dat de prints van de shirts soms niet duidelijk te zien waren. Daarom hebben we een zoomfunctie gemaakt, die er voor zorgt dat, als je met je muis over het shirt gaat, je een uitvergroting van de print te zien krijgt. Wel ze leuk. Op mobiel moet je tappen, want daar heb je geen muis.

Al een tijdje zijn onze shirts vanuit meerdere landen te bestellen! We zijn bijzonder benieuwd hoe het buitenland op onze kijk op het nieuws zal reageren, maar ook voor Nederlanders in het buitenland zal dit een welkome aanvulling zijn op onze site.

Lange tijd was het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen via een iPhone of iPad, doordat we flash gebruikten in het bestelformulier. Goed nieuws: dit hebben we aangepast! Niets weerhoudt je nu nog om on-the-road even een shirtje te kopen.

 


Nessie
Prijs: € 24,49
Maat:

BESTELLEN

Apres Ski Leraar
Prijs: € 25,49
Maat:

BESTELLEN

LAPD ANCE
Prijs: € 23,99
Maat:

BESTELLEN

BBQ Crew
Prijs: € 26,49
Maat:

BESTELLEN

Shirt van de Dag Classics zijn een paar shirts die wij inmiddels als klassieker beschouwen binnen onze collectie en die bij wijze van uitzondering elke dag te koop zijn. Let wel op, we kunnen deze selectie op elk moment wijzigen, dus sla toe voor het te laat is.